daen de it

Cykelferie Amalfikysten/Sorrento​

Lige et citat fra vores egen Rolf Sørensen:

»Garda-søen har smukke, smukke cykelruter. Og så er der Napoli. Amalfi-kysten. Og Sorrento, der måske er det smukkeste sted i hele verden med citronplantager, og hvor de laver verdens bedste pasta«.

Jeg kan kun erklære mig fuldstændig enig med Rolf Sørensen….

Når jeg i det følgende beskriver mulighederne for cykelferie eller bare endagsture her i mit smukke område vil jeg tage udgangspunkt i mine egne cykelture !

I de perioder jeg har fri, cykler jeg ca. hver anden dag – det er blevet en del af måden at leve livet på hernede. Jeg foretrækker at cykle alene, men om søndagen er der fællestur fra vores lokale kirke. Her mødes vi (ca. 20-30 personer) kl. 7.00 alt efter årstid, Søndagsturen er altid 100-120 km uanset terræn. Der er ikke tale om en egentlig cykelklub, mere en løs forsamling af cykeltosser, ledet af vores altid sympatiske Mimmo Pastore, som styre turen og vigtigst af alt: Han betaler regningen, når vi på turen holder en pause som består af indtagelse af en Cornetto (det samme som en Croissant) og en Espresso, Naturalmente…

​Der er rigtig mange smukke ruter, med mange forskellige muligheder for at planlægge ture efter sværhedsgrad samt længde på turene.

​​

Min foretrukne tur er fra Sorrento til Amalfi by. Det er en fantastisk smuk tur langs kystvejen, turen er kuperet og vare ca. 2,5 time. I Amalfi by holder jeg som regel en lille pause på Piazzaen ved Domkirken, her er en smuk fontæne hvor jeg fylder vanddunken op og tager un caffè (en espresso) på den smukke Caffè Andrea Pansa som servere en stærk og brandvarm espresso, lige præcis som det skal være.

Min første tur på denne rute var med min ven Francesco. Den tog lidt over 4 timer og det var fantastisk, fordi jeg fik en guidet tur, med masser af fotostop og fortællinger om stedet, folket, historien og spisesteder ikke at forglemme. Denne tur kan alle være med på, alt efter tempo og kondition selvfølgelig, men turen kan selvfølgelig også gøres ekstra udfordrende med forskellige afstikkere til stigninger på fra 12-28 % hvis nogen skulle have lidt krudt der skal skydes af 🙂

Uanset, hvad du vælger, venter der dig en masse store oplevelser – og det er du selvfølgelig ikke den eneste, der har opdaget. Når du cykler i og omkring Amalfikysten, møder du andre cyklister overalt – lige fra den glade motionist på tur til til den professionelt udseende cykelentusiast på sin toptunede racercykel, der dog altid har tid til at hilse på dig med et hurtigt ”Ciao!” eller “Salve!”

Her vil du langt fra føle dig alene på vejene, når du udforsker området som cyklist. Amalfikysten, som er den del af af kyststrækningen, der løber mellem Sorrento og Minori, er, grundet sin usædvanlige skønhed og de mange nemme overnatnings-, spise- og indkøbsmuligheder, en fantastisk bid vej at opleve fra cykelsadlen.

Der er dog en del trafik og smalle veje, så det er en god idé at forsøge at undgå at cykle på de mest trafikerede tidspunkter.

Følgende tidspunkter er bedst: Tidligt om morgenen kl. 6-6.30 hjem igen kl. ca. 8.00. Siesta/Pausa Pranzo kl. 13-13.30 hjem igen kl. 16.30 Folk her holder pause fra kl. 13.30 til ca. 16.30 og vejene er næsten mennesketomme. Aften fra 18.00 til 20.00.

Generelt er der ikke så meget plads på vejene her, men de Italienske bilister er meget hensynsfulde overfor cyklister !!!

Alle typer cykler ses på vejene her; Racercykler er der flest af, men der er også en del mountainbikes og ikke mindst e-cyklerne er meget anvendte i området pga. det kuperede terræn. Når jeg ikke cykler på min racercykel, bruger jeg en e- cykel som transportmiddel. Anette og jeg har hver sin e-cykel og det er klart det nemmeste køretøj at komme rundt med hernede.

Om du skal tage din egen cykel med herned på cykelferie har jeg ingen mening om, men kan blot oplyse om, at vi hernede har verdens rareste og bedste cykelsmed, som også hjælper med at leje cykler ud, til en fornuftig pris, og med en fantastisk god service.

​​

Alle fortjener at opleve Sorrento og Amalfikysten –

og for dem der har de lyster, også fra cykelsadlen.

Buon viaggio!