daen de it

Når drømmen om et nyt liv går i opfyldelse

Det er tid til at gøre status. Der er nu gået halvandet år siden vi flyttede fra Danmark til Sorrento. Fra at alt har været nyt, og til tider overvældende er der nu kommet en hverdag med gentagelser. Det er krævende konstant at være i nye situationer og skulle lære nyt, så vi har set frem til en periode med gentagelser, det giver ro og mentalt overskud. Det er dejligt at mærke at der er kommet mere overskud til at rette opmærksomheden udad, og overskud til at tænke nye tanker. Varmen der nu for alvor har indfundet sig, gør at energien mindskes og langsomheden i udførelsen af dagligdagens aktiviter bliver mere udtalt. Det italienske udtryk piano piano har vi virkelig taget til os. De lune aftener og nætter og den fantastiske temperatur som Middelhavet har nu, nyder vi i den grad.

Nogle spørger jo så, jamen kan I blive ved med at nyde det, bliver det ikke også på et tidspunkt lidt hverdags kedeligt.? Lige nu nyder vi er der er kommet en hverdag med gentagelser, og vi er bevidste om at huske hinanden på hvor fantastisk det er. Når man har nået et mål eller fået opfyldt en drøm, hvad så? Vi nyder det og kan mærke at nye ideer er velkomne men vi minder os selv om at være taknemlige for at vi er hvor vi er nu. Samværet med familie og venner har også skiftet karakter, vi ses ikke så ofte, men når vi ses har vi mere tid sammen, hvilket giver et helt andet nærvær.

Forleden snakkes min mand og jeg om hvad det var vi drømte om før vi flyttede til Italien. Vi havde nogle klare værdier vi gerne ville navigere efter fremadrettet i vores liv.

​Sindsro, enkelthed og skønhed.

Sindsro og enkelthed handler for os om at leve livet i et roligere tempo, hvor der ikke hele tiden er masser af bolde i luften, og hvor der ikke hele tiden er et tyngende ansvar. Det handler også om det rent praktiske, leve med færre ting og ikke eje en masse. Arbejdet som rejse- og vandreleder, har vi fundet ud af passer rigtig godt ind i de værdier. Det at være med til at give andre gode oplevelser giver rigtig meget mening. Livet er på en og samme tid blevet mere enkelt men også mere nuanceret. Det vil sige at det er en helt ny livsstil. Skønheden i livet, kulturen, landskabet og menneskene.

Det er fascinerende hvordan æstetik i gennem årtusinder har været værdsat. Og her i Syditalien er det at nyde nyde sanseoplevelser fortsat af stor værdi. Konkret er vores tøjstil blevet mere og mere italiensk, og vi nyder nu den italienske rytme i hverdagen med pause om eftermiddagen. Lige nu er det fantastisk med de lune aftener, hvor man kan være udendørs uden at skulle finde fleecetrøjen frem.

Fra et liv som lønmodtager til et liv som som selvstændig og freelancer, er i sig selv en kæmpe forandring, samtidig med at vi skulle finde os tilrette i vores nye hjemland. Jeg oplever at friheden til selv at tilrettelægge dagen, og friheden til at sige ja eller nej til opgaver faktisk giver en oplevelse af sindsro, det at man selv har kontrollen er en kæmpe lettelse. Det er en lettelse at kunne klare sig for en mindre indtægt end vi har været vant til. “Less is more”.Vi oplever at tid og frihed, betyder langt langt mere end materielle ting.

Vi er helt klart blevet bedre til at værdsætte det smukke, nyde de sanselige indtryk gennem mad, samværet med andre, give os tid til at opleve sammen, og vi er blevet bedre til at være i stedet for altid at gøre. Det er dog stadig en proces, egoets behov for anerkendelse af det man gør ligger naturligt til os, det er vigtigt at føle at man er god til noget. Vores hverdagsliv er en refleksion af hvem vi er. Vores omgivelser, ændrer hvordan vi opfatter os selv. Vi bliver det vi omgiver os med.