daen de it

Vandreture Amalfikysten/Sorrento

Er du (også lige som os) til afslappende vandring på dramatiske kyster med udsigter over det dybblå Middelhav, så er Amalfikysten et oplagt sted at vandre. Her kombineres vandreture med ægte italiensk atmosfære.

Små muldyrstier kringler sig fra det blå hav op i højderne på de smukke kystbjerge og forbinder små kystlandsbyer med hinanden. Landskabet er gudesmukt, og området skaber den noget nær perfekte ramme om en skøn dagvandretur i et område, hvor vejret som oftest er helt i top.

Il Sentiero degli Dei (Gudernes sti)

Den mest berømte og efter min mening, smukkeste vandretur i området, er Il Sentiero degli Dei, “Gudernes Sti” og tager ca. fire en halv timers vandring, den byder på dramatiske udsigter ud over den forrevne kyst med klipperne, der brat forsvinder ned i Middelhavet. Start ved kirken på torvet i landsbyen Bomerano og begiv dig ud ad en række små stier, der snart fører dig til middelaldergrotten Grotta Biscotto med de middelalderlige vægmalerier af dyr. Udsigterne fra den smalle, gamle muldyrsti bliver spektakulære, som du bevæger dig hen langs de stejle klipper, kommer højere op i landskabet og snart befinder dig på de gamle terrasser højt over havet. Stien bølger let op og ned – altid med udsigten som vandremakker – ind til du når den lille flække Nocelle og derefter målet i Positano. Turen tager ca. 3 timer fra Bomerano til Nocelle og du kan selvfølgelig også gå den omvendt fra Nocelle til Bomerano !!!

Vandreturene henvender sig til stort set alle, der har mod på at få en smule sved på panden, men samtidig nyder afslapning i skønne omgivelser og små landsbyer.

Amalfikysten besidder en fantastisk kombination af hav, maleriske kystbyer og bjerge, en overflod af både kultur og natur. En stor del af vandreruterne i området løber langs kysten, og mange af vandreturene gå igennem alle de berømte landsbyer der ligger ved kysten; Amalfi, Atrani, Minori, Majori, Ravello, Praiano og selvfølgelig den naturskønne Positano. Du vil vandre gennem bjerglandskaber, langs fantastiske udsigter, gennem kastanjeskove og vidunderlige terrasser af citronlunde og vinmarker. Jeg vil garantere dig at du vil nyde nogle af de mest pragtfulde udsigter over Amalfikysten og Napoli-bugten og Salerno-bugten.

Flere forskellige rejseselskaber bruger kendte vandrer byer som Nocelle, Scala, Agerola, Pogerola og San Lazzaro som udgangspunkt for deres vandrerejser.

Men Men Men….udover det !

På spidsen af Sorrento halvøen ligger der et fredet område der hedder Punta Campanella – her er også en del vandreruter som er særdeles smukke, og som tillæg har den smukkeste udsigt til øen Capri. Der er 5 km fra spidsen af Punta Campanella til øen Capri.

Uanset hvor lang eller kort en vandretur har været, er der nu blevet lidt mere plads til den lokale madkultur…. ikke værst.