daen de it

Hvor skal du bo?​

Godt at vide inden du booker hotel, B&B eller…​

Da vi var her første gang, boede vi på Grand Hotel Parco Del Sole i Sant’ Agnello. Det blev valgt ud fra vores kriterier som er; vi skal kun sove der, så vi vil ikke spenderer for meget, der skal være rent og vi vil have morgenmad når vi står op !!!. Det levede Parco Del Sole så rigeligt op til og mere til ! Læs vores anbefaling længere nede på siden.

​I det følgende beskriver vi nogle fakta, som kan være nyttige for dig, inden du bestiller din ferie hernede!

Sorrento og de andre byer på Sorrento-halvøen (Sant’Agnello, Piano og Meta) ligger alle på et plateau, der ligger ca. 80 meter over havet.

Sorrentos centrale plads hedder Piazza Tasso, og er byens hovedtorv, her er der cafeer og restauranter langs alle fire sider. Hovedgaden hedder Corso Italia, her er byens fashionable butikker placeret. Parallelt med Corso Italia ligger de maleriske og hyggelige smalle gader i det historiske centrum, fyldt med kunsthåndværkere og charmerende lokale restauranter og caféer.

Marina Grande er fiskernes havn, og hjemsted for nogle af de bedste fiskerestauranter i byen. Det tager ca. 10 min. at gå derned fra Piazza Tasso.

Marina Piccola er Sorrentos havn, hvor færger til Capri og Napoli afgår. Du kan komme til Marina Piccola med den offentlige elevator fra Villa Comunale eller gå direkte fra Piazza Tasso via en del trapper !!! Den lokale bus kører også derned.

Byer som Casarlano, Priora, Colli, Sant’Agata sui Due Golfi og Massa Lubrense ligger oppe i bakkerne omkring Sorrento centrum og kan nås med lokal busserne.

Sant’ Agnello, Piano og Meta er små landsbyer der er bygget sammen med Sorrento og her er ikke nær så “turistet” som i selve Sorrento. Har er en afslappet autentisk atmosfære og en smuk udsigt over havet. Byerne er godt forbundet med Sorrento med bus og Circumvesuviana toglinje stopper i alle byer. Du kan selvfølgelig også gå, men der er ikke så meget fortov som hjemme i Danmark!!!

Hvor skal du så bo?

Hvis du vil bo helt centralt i Sorrento, skal du vælge et hotel inden for 200 meter fra Piazza Tasso. Herfra kommer du nemt til alle seværdigheder, havnen og stationen.

Byens historiske hoteller, er alle placeret på klippens kant direkte over havet. Der er tale om luksus hoteller med fantastisk havudsigt, der har privat adgang til stranden eller klipperne nedenfor – en mulighed ?

Hvis du leder efter en mere overkommelig løsning/pris, der tilbyder havudsigt, kan du vælge et hotel beliggende i de omkringliggende bakker. De fleste af disse overnatningssteder tilbyder shuttlebus til centrum af Sorrento.

Sorrento har ikke en sand- eller stenstrand, men har en række platforme ude i vandet med private “strandklubber”. Hvis du går efter strandferie, er det bedre af bo i Meta, hvor vi også bor, her har vi en stor strand. Husk blot at du skal betale for liggestol og parasol. Der findes også en smule offentligt strandareal som man kan benytte.

Om du vælger at bo i Sorrento, Sant’ Agnello, Piano, Meta eller i bakkerne omkring disse byer, skal du uanset overnatningsform/budget være forholdsvis hurtigt ude med at booke din ferie hernede. Fordi området er, ude i den store verden, kendt som et af de mest attraktive feriesteder i Italien, hvilket gør at rigtig mange kommer til området for at holde ferie.

Grand Hotel Parco Del Sole (4 stjerner)

www.gigliohotels.com

​Det er ofte et puslespil at finde det bedste sted at bo. Placering, pris og standard skal gå op i en højere enhed. Men, – vi fandt et dejligt hotel, og skulle det vise sig, vores “Italienske familie” på den lokale Piazza !

Det er angivet at hotellet har 4 stjerner. I Italien som helhed synes jeg helt privat, at de er meget rundhåndet med deres stjerner. Hvis vi generelt trækker 1 stjerne fra, så passer det bedre med de faktiske forhold. Så dette hotel skal efter min mening i hvert fald have 3 stjerner, så er der ingen der bliver skuffet.

Hotel Parco del Sole er et familiedrevet hotel, og er beliggende i Sant Agnello. Det ligger ca. 1.5 km fra Piazza Tasso i Sorrento. (ca. 20 min. til fods). Du kan også tage hotellets gratis shuttlebus direkte til byen.

Hotellet ligger tæt ved en lille Piazza med butikker og restauranter, herunder Pizzeria IL BUON BOCCONE, som ejes af familien Guarracino og som også er dem vi kalder vores “Italienske familie” – skønne mennesker og rigtig god mad !!! Så hotellet er en klar fordel for dig, som vil spare lidt på benene. Hotellet er beliggende i en pragtfuld have med smukke citron- og appelsintræer. Der er også et rigtig godt poolområde med mulighed for at købe en forfriskning.

​Det er et stort hotel med 140 værelser, og der er en del Danske og udenlandske rejseselskaber der bruger dette hotel til deres grupperejser.

Vores dobbeltværelse og bad var godt og der var alt hvad der skulle være. Rengøringen var også ok. De ansatte i receptionen var yderst venlige og der var som regel plads til et lille smile.

Morgenmadsbuffeten var fantastisk. Vi har dog aldrig set så meget kage på et bord før, og her skal nævnes at Anette er fra Sønderjylland! Dog var deres brød tørt og kedeligt, hvilket vi i mellemtiden så har konstateret, er en generel udfordring for mange hoteller hernede. Vi kan sagtens få rigtigt godt brød i butikkerne her, men det har hotellerne ikke opdaget endnu.

Hotellet har også en hyggelig bar, der kan lokke med en aperitif før maden, eller måske frister det med en svingom til hotellets livemusik et par gange om ugen.

Vi havde ikke tilkøbt aftensmad, så derfor ingen anmeldelse på det.

Der er gratis WIFI

VIGTIGT: Ingen el-kedel, så er du IKKE til den lille stærke Napolitanske espresso kaffe, skal du huske at tage en elkedel med hjemmefra 🙂

Super god oplevelse og et rigtig godt udgangspunkt for udflugter til alle seværdighederne.

​Der er et stort plus at hotellet ligger i rolige omgivelser, men tæt på Corso Italia, som gør det nemt at komme rundt. Prismæssigt i mellemklassen – God valuta for pengene !

Flere anbefalinger fra hoteller m.v. i Sorrento og Amalfi-kysten, er under udarbejdelse.

Når vi beskriver hoteller, er det med hjertet, derfor er vores anbefalinger udelukkende baseret på vores personlige mening.