daen de it

Vil du se Amalfikysten fra cykelsadlen?

Lad os udforske områdets skatte på den mest miljøvenlige måde!

​Amalfikysten: Praiano med Positano i baggrunden

Hvad er den bedste måde at nyde vores smukke scenerier på, hvis ikke på cykel?

Du kan mærke varmen og havbrisen, dufte naturen, høre vinden og tage dig tid til at beundre landskabet, mens du roligt glider gennem små landsbyer på den verdensberømte kyststrækning, med skjulte panoramaudsigter, i dit eget tempo. Tid til at indtage un panino (sandwich) under et oliventræ, eller måske spise frokost på den lokale restaurant !

Uanset om du er en ivrig cyklist på udkig efter en førsteklasses racercykel eller en udendørs entusiast, der ønsker en afslappet guidet tur på el-cykel, eller noget der imellem, kan jeg hjælpe med at finde den rigtig løsning for dig.​

​Om at cykle på Amalfikysten

​Amalfikysten - Det skal alle opleve!!!

Selvom vi slet ikke har flade veje, er hovedkystvejen forholdsvis let at cykle igennem med sine mange korte op- og nedture. Men det kræver at du kan håndtere en cykel og har et godt helbred. Lad mig være meget tydelig: hvis du ikke er vant til at cykle derhjemme, så er det ikke her at du skal lære det !

Når det så er sagt…Her er fantastiske cykelruter til alle, uanset om du er supermotionist der værdsætter udfordringer og bare skal derudaf og opad, på en racercykel !

Eller er til en afslappende og ubesværet sightseeing tur på el-cykel !

På el-cykel bliver de stejleste skråninger flade, så alle kan erobre toppene på en afslappende måde.

​Om at cykle på Amalfikysten

​E-cykel gøres klar hos min lokale cykelsmed

Sikkerhed er et andet vigtigt emne: Der er ingen cykelstier her (og der er heller ikke plads til at bygge dem!), Og vejene er for det meste smalle og snoede, så der kræves grundlæggende kørefærdigheder. Du skal være vant til at cykle. Jeg forsøger at holde os væk fra biler så meget som muligt, men især på hovedkystvejen i højsæsonen er det uundgåeligt at skulle dele vejene med biler.

Det er ikke så farligt, som det kan lyde, fordi trafikken i sig selv er langsom pga. alle de sving vi har her, og bilisterne er bevidste om de mange cyklister der køre her.

Nå, men hvornår er det så den bedste tid på året at komme her for en tur?

Tro det eller ej, det er muligt at cykle på Amalfikysten hele året rundt !​

​Nyd turen

Her er jeg i musikbyen Ravello berømt for sine Wagner-koncerter i Villa Rufolo​

Hvis du har læst lidt om os, har du måske bemærket, at vi elsker vores nye tilværelse her i området. Den kærlighed vil jeg viderebringe under vores guidede ture, og jeg vil gerne have dig til at betragte os som et lokalt bekendtskab. Så betragt vores guidede ture som en afslappet tur blandt venner, hvor du får masser af viden om området af pålidelige mennesker.

​​

Eksempler på 2 populærer cykelturer

Halvdagsudflugt med mig som guide.

Leder du efter noget andet at foretage dig på Amalfikysten om morgenen eller eftermiddagen? Prøv en forfriskende cykeltur! Fra Sorrento, med e-cykle, kan vi nemt nå Amalfi langs den panoramiske kyst.

På almindelig cykle er det muligt at komme til den mere fredelige by Praiano der ligger placeret mellem Positano og Amalfi. I et godt tempo kan vi endda nå Amalfi og have lidt tid til at stoppe for et besøg i den smukke by, før vi kører tilbage. At cykle er en god måde at opleve kysten på, og en måde at kombinere oplevelser med lidt sund motion.

Heldagsudflugt med mig som guide.

På en hel dag kan man nyde en langsom og afslappende cykeltur på Amalfikysten, uden nogen rush. Fra Sorrento kører vi til Amalfi, videre til musikbyen Ravello og slutter i Scala. Vi holder pauser i alle 3 byer og der bliver tid til se de vigtigste seværdigheder.

E-cykler er at fortrække til denne tur da der er svære stigninger undervejs, specielt fra Amalfi til Ravello og scala. Vi stoppe til frokost og smager på den lokale mad.

En lettere rute på almindelige cykler er mod Positano, Praiano og videre. En hel dag vil give os masser af tid til at nyde byerne og få flere stop på vejen.

Priser for guidede halv-eller heldagsudflugter, individuelle / gruppeture

samt leje af cykler m.v.

Vi sammensætter i fællesskab en tur helt som du / I ønsker den !

Max. 6 personer / Søndage 10 personer.

Hvis du er interesseret i at høre mere, eller bare har nogle spørgsmål, så skriv hjertens gerne.

Mail: soamalfi@gmail.com​